Beogradski sajam ponovo je najistureniji položaj u rovovskoj bici protiv epidemije kovid-virusa, nakon što je u prvom delu 2020, kao prvi i najbolji izbor za smeštanje kovid-bolnice, bio ne samo domaći nego i evropski predvodnik u suprotstavljanju ovoj globalnoj nemani.

Pola godine kasnije, u bitno izmenjenim ali i opasnijim okolnostima, Beogradski sajam je ponovo prvi izbor, ovog puta kao ključno mesto masovne vakcinacije protiv istog neprijatelja. Istovremeno, o tome da je ne samo prvi nego i pravi izbor govori ogromno interesovanje svih populacija za vakcinisanje baš na Beogradskom sajmu. Tome su doprineli i izvanredna organizacija ove nadasve ozbiljne zdravstveno-medicinske, društvene i državne operacije i tehničke i infrastrukturne pogodnosti koje može da obezbedi samo Beogradski sajam.

Slike sa lica mesta govore i o poverenju koje u te činjenice imaju svi zainteresovani za vakcinisanje baš na ovom mestu i u obezbeđenim uslovima. S verom i nadom da će se i one u najskorijoj budućnosti preseliti u još jedno (pod)sećanje na još jednu veliku pobedu.