Prednovogodišnji prodajni sajam knjiga „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“, koji je u xali 2 Beogradskog sajma počeo 17. decembra i trajaće sve do nedelje 26. decembra, okončao je polovinu svoje misije. Potvrdio je potrebu verne čitalačke publike za ovakvom vrstom okupljanja i žeđ za dobrom knjigom.

Već prvih dana sajma, svi čitaoci i posetioci, navikli da se u ovo doba godine na Beogradskom sajmu druže sa književnim stvaraocima i najnovijim izdavačkim poduhvatima, mogli su da u širokom spektru prisutnih izdavača i autora pronađu ponešto za najtananije delove svoje umetničke duše i književnih afiniteta.

Među gotovo 100 izlagača, od „malih“ izdavača do onih velikih, poput Lagune, Vulkana, Geopoetike, Službenog glasnika, Akademske knjige, Albatros plusa, Štrika, Kosmosa, Katene mundi, Agore, Prometeja, Partenona, Pčelice, Miroslava, Kleti, Mladinske knjige, Andrićevog instituta iz Višegrada i mnogih drugih, nema nijednog koji među posetiocima nije pronašao „svog“ čitaoca i ponudio mu melem za mozak i dušu. Sve to po povlašćenim cenama, za mnoga izdanja nižim od redovnih i do 70%.

Sve do zatvaranja sajamskih kapija, izdavači svakodnevno, u prostoru 2C xale 2 i na vlastitim štandovima, organizuju i predavanja, druženja sa autorima knjiga i promocije izdanja za koja veruju da zaslužuju posebnu pažnju čitalaca.

Književni sajamski hepening „Knjiga na Sajmu, sajam u srcu“ već svojom premijerom opravdao je svoje umetničko postojanje, ali i doneo dodatnu prednovogodišnju radost svakom ljubitelju lepe, pametne i pristojne reči.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, cena pojedinačne ulaznice je 100 dinara, a cena parkiranja u krugu Sajma je 150 dinara po započetom satu. I za izlagače i za posetioce obezbeđeno je poštovanje svih aktuelnih protivepidemijskih mera.