Beogradski sajam je ove godine pripremio decembarski događaj koji će obeležiti pretpraznične dane, a u carstvu knjiga sa radošću će nastaviti da se susreću izdavači, autori i posetioci.

Manifestacija „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“, prodajna izložba posvećena čitalačkoj publici, održaće se od petka, 17. decembra, do nedelje 26. decembra u hali 2 Beogradskog sajma.

Premijerno izdanje kulturnog događaja biće svojevrstan omaž velikom i tradicionalnom Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji nije održan već drugu godinu zaredom.

Ljubitelji pisane reči će na kraju godine, a uoči velikih praznika Nove godine i Božića, nastaviti tradiciju i dobiti mogućnost da ostvare nezamenljiv doživljaj – direktan kontakt sa knjigom i autorima. Posetioci će moći na jednom mestu da sagledaju ovogodišnju domaću izdavačku ponudu za sve uzraste i doba čitalaca, i da, po najpovoljnijim cenama, obnove privatne kolekcije knjiga.

Da bi, kao organizator događaja, Beogradski sajam omogućio da se na sajmu predstavi što veći broj izdavača i trgovaca knjigom i da bi se pružila mogućnost za što širi krug posetilaca, ponuđeni su izuzetno povoljni uslovi za učešće izlagačima i posetiocima.

Na sajmu učestvuje gotovo 100 učesnika, među kojima je veliki broj renomiranih izdavača: Laguna, Vulkan, Geopoetika, Službeni glasnik, Akademska knjiga, Albatros plus, Štrik, Kosmos, Catena Mundi, Agora, Prometej, Partenon, Pčelica, Miroslav, Klet, Mladinska knjiga, Andrićev institut iz Višegrada i mnogi drugi.

Uz popularnu cenu ulaznice od 100 dinara, očekujemo da će se Beograđani i gosti Beograda rado odazvati pozivu da posete ovu manifestaciju i godinu završe družeći se sa knjigom. Pored Beograđana, za sajam „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“ zainteresovali su se i redovni posetioci sajmova knjiga iz Srbije, a najavljene su i organizovane posete iz Bosne i Hercegovine.

Iako je sajam prodajnog karaktera, neki od izdavača su odlučili da predstave svoja izdanja i pozovu autore, pa će se tako na otvorenom promotivnom prostoru u hali 2, nivo C, predstaviti pojedini izdavači i njihovi gosti.

Okupljanje zaljubljenika u pisanu reč na Beogradskom sajmu ima dugu tradiciju. Ovogodišnja manifestacija pod sloganom „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“ nastoji da podseti čitaoce na emotivan odnos i prema knjizi i prema sajamskoj tradiciji.

Dobre navike i kontakt sa knjigama zadržaćemo prednovogodišnjim susretima, gde će se u carstvu knjiga u hali 2 Beogradskog sajma okupiti najverniji poštovaoci knjige u uverenju da je knjiga lekovita i da će uneti optimizam i dobru energiju u Novu godinu.

Uoči praznika obradujmo sebe i svoje najdraže dobrom knjigom, koja se u ovim izazovnim vremenima dokazala kao najbolji prijatelj.

Dobro došli!

Mesto održavanja:
Hala 2 Beogradskog sajma

Radno vreme
Radno vreme sajma je od 17. do 26. decembra,od 10 do 20 časova.

Ulaznice
Cena pojedinačne ulaznice je 100 dinara.
Cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

Sajam knjiga „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“, kao i ostale sajamske manifestacije Beogradskog sajma, održaće se uz poštovanje svih važećih epidemioloških mera i zdravstvenih protokola – merenje temperature, dezinfekcija ruku i nošenje maske.

Sa detaljnim spiskom učesnika i rasporedom pratećeg programa zainteresovani će moći da se upoznaju na našem veb sajtu.