U okviru pratećeg programa Sajma nameštaja Klaster drvoprerađivača organizovao je Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja. Skup je održan pod pokroviteljstvom Razvojne agencije Srbije. Pored panel diskusije, posebnu pažnju je privukla Radionica pod nazivom Samozapošljavanje u drvnoj industriji i industriji nameštaja.

Ovo je drugi Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji, a pilot projekat realizovan je krajem juna na Šumarskom fakultetu. Cilj ovih skupova je povezivanje pojedinaca i institucija koji posluju u okviru ove privredne grane, kako bi kroz direktne susrete uskladili svoje aktivnosti.

Klaster drvoprerađivača organizovao Sajam zapošljavanja

Na Beogradskom sajmu predstavila su se brojna preduzeća, škole, fakulteti i institucije koje posluju ili mogu da posluju sa drvnom industrijom i industrijom nameštaja. Pošto drvna industrija predstavlja jedan od prioriteta u privredi Srbije, stručnjaci iz ove oblasti smatraju da ona polako dobija mesto koje zaslužuje. Zahvaljujući povoljnoj poslovnoj klimi sve više mladih želi da se bavi proizvodnjom nameštaja i kreiranjem enterijera od drveta dobija svoju šansu.

Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji doprinosi povezivanju svih učesnika u lancu drvne industrije – od projektanata, preko proizvođača, pa do svetskih izložbi. Ne treba zaboraviti ni škole i fakultete na kojima se školuje obrazovni kadar za ovu privrednu granu.