Smeštena u istočnom delu Bosne i Hercegovine, Jahorina pripada dinarskom planinskom masivu. Sa najvišim vrhom Ogorjelicom (1916 m), nalazi se na mestu uticaja dve klime – mediteranske i kontinentalne. Od jakog vetra sa severa štite je romanijske šume, a na vrhovima Jahorine duvaju vetrovi južnih smerova. Snega na Jahorini ima između 180 i 210 dana tokom godine (od novembra do aprila, a često i u maju). Prosečna visina snega je 100 cm, a prosečna temperatura u januaru – 10 stepeni. Magle su retke i pojavljuju se s proleća i jeseni.

TO Istočno Sarajevo
Planinske kuće okružene su predivnim pejzažom, a smeštene su u neposrednoj blizini skijališta. Sagrađene su od prirodnih materijala, drveta i kamena i skladno se uklapaju u okolinu. Ukupan kapacitet smeštaja je 4000 ležaja, od čega je 2000 u hotelskom delu, a 2000 u privatnim kućama. Ski-rentali, škole skijanja, vožnja motornim sankama, pešačenje obroncima planine svakako su ono što posetioce zanima u zimskoj sezoni.

Ponuda je veoma široka i za one koji upražnjavaju druge oblike sporta i rekreacije. Wellness i fitness centri, zatvoreni bazeni, sportski tereni, sale za stoni tenis, bilijar, šah, internet-kafei i bašte, koje su istovremeno i sunčališta, prava su mesta za odmor i rekreaciju.