GRINDEX DOO je proizvođač brusilica za okruglo spoljašnje i unutrašnje brušenje kako za univerzalne primene tako i za specijalne namene prema zahtevima kupca. Program još uključuje brusilice spoljašnjih i unutrašnjih navoja, brusilice za višestruke površine i složene profile – sa PLC ili CNC upravljanjem.Konstrukcija i proizvodnja su u skladu sa najnovijim standardima Evropske unije i u brusilice se ugrađuju najsavremenija oprema i merni instrumenti. Sve to zajedno obezbeđuje visokoprecizan i tačan rad, visoku ponovljivost i pouzdanost, Iako upravljanje i jednostavno održavanje. Mašine su pogodne za fleksibilnu proizvodnju u malim serijama ali i za masovnu, velikoserijsku proizvodnju.

GRINDEX DOO
Grindex je osnovan 2003. godine osamostaljivanjem i izdvajanjem sektora proizvodnje brusilica iz sistema Livnica Kikinda. Dugogodišnje iskustvo i tradicija nastavljeni su sa novom energijom i entuzijazmom radi uključivanja u sam vrh svetske proizvodnje preciznih, pouzdanih i dugovečnih mašina.

Na ovogodišnjem Sajmu tehnike u Beogradu Grindex predstavlja mašinu za brušenje ureznica. Brušenje navoja se smatra najkompleksnijom operacijom kod brušenja ureznica, kako zbog visokih zahteva u pogledu tačnosti, tako i zbog potrebe za istovremenim brušenjem jednog ugla. Opremljena za brušenje metričkih, vitvort, trapezoidnih, testerastih, okruglih, specijalnih navoja i zavojnica prečnika od 3 mm do 30 mm, dužine do 200 mm, mašina je idealna za brušenje ureznica u visokim serijama, kao i za proizvođače preciznih navoja u proizvodnji avio, automobilske, medicinske opreme i proizvodnji reznih alata. Mašina je opremljena robotom Fanuc za automatsko ulaganje/odlaganje komada.