GRINDEX DOO је произвођач брусилица за округло спољашње и унутрашње брушење како за универзалне примене тако и за специјалне намене према захтевима купца. Програм још укључује брусилице спољашњих и унутрашњих навоја, брусилице за вишеструке површине и сложене профиле – са PLC или CNC управљањем. Конструкција и производња су у складу са најновијим стандардима Европске уније и у брусилице се уграђују најсавременија опрема и мерни инструменти. Све то заједно обезбеђује високопрецизан и тачан рад, високу поновљивост и поузданост, Иако управљање и једноставно одржавање. Машине су погодне за флексибилну производњу у малим серијама али и за масовну, великосеријску производњу.

Grindex је основан 2003. године осамостаљивањем и издвајањем сектора производње брусилица из система Ливница Кикинда. Дугогодишње искуство и традиција настављени су са новом енергијом и ентузијазмом ради укључивања у сам врх светске производње прецизних, поузданих и дуговечних машина.

На овогодишњем Сајму технике у Београду Grindex представља машину за брушење урезница. Брушење навоја се сматра најкомплекснијом операцијом код брушења урезница, како због високих захтева у погледу тачности, тако и због потребе за истовременим брушењем једног угла. Опремљена за брушење метричких, витворт, трапезоидних, тестерастих, округлих, специјалних навоја и завојница пречника од 3 мм до 30 мм, дужине до 200 мм, машина је идеална за брушење урезница у високим серијама, као и за произвођаче прецизних навоја у производњи авио, аутомобилске, медицинске опреме и производњи резних алата. Машина је опремљена роботом Фануц за аутоматско улагање/одлагање комада.