Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“, 17. po redu, održava se na Beogradskom sajmu od 27. do 31. januara. Svečano otvaranje ove tradicionalne košarkaške smotre zakazano je za subotu, 28. januar u podne.

Devojčice i dečaci, učesnici Festivala, ove godine biće podeljeni u četiri takmičarske grupe, po godištima – 2006. i mlađi, 2007. i mlađi, 2008. i mlađi, kao i 2009. i mlađi. Igraće se na pet terena, loptama broj „5“, na koševima visine 2,60 metara, 2,75 i 3,05 metara, a biće postavljena i dva terena na kojima će se minibasket igrati na veštačkoj travi.

„Od minibasketa do košarke“ naziv je Klinike koja će tokom takmičenja biti organizovana za trenere. Sertifikat sa Klinike biće uslov za dobijanje trenerske licence, tako da će i učešće na ovom edukativnom skupu biti obavezno za trenere koji rade sa uzrasnom kategorijom „minibasket“.

Na Festivalu „Rajko Žižić“ biće predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi u minibasketu. Pored takmičarkog, Festival ima i edukativni karakter, a uz podršku „Unitas Fonda“ i Crvenog krsta Srbije i cilj da zaštiti decu i mlade od trgovine ljudima. Volonteri Crvenog krsta organizovaće kreativne radionice otvorenog tipa, na kojima će učesnicima turnira, kroz igru, preneti neophodne informacije o potrebi i načinima zaštite.