Preduzeće EFITERM DOO Beograd proizvodi najekonomičniji električni kotao za centralno grejanje koji se može naći na tržištu. Kotao je zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije kao patent i predstavlja inovaciju koja pomera granice u ekonomičnosti korišćenja električne energije za grejanje u sistemima centralnog grejanja. Kotao radi po principu protočnog zagrevanja vode putem specijalno konstruisanog izmenjivača toplote uronjenog u termalno ulje maksimalno koristeći specifični toplotni kapacitet termalnog ulja i njegovu toplotnu provodljivost. Takav način zagrevanja vode u kotlu, posrednim putem, pomoću izmenjivača toplote uronjenog u termalno ulje, jedinstven je i potpuno različito od svega do sada dostupnog na tržištu. Ovakvim principom rada omogućena je ušteda u potrošnji električne energije u odnosu na ostale kotlove i do 50 posto.

Efiterm kotlovi pretstavljaju ogroman korak u unapređenju ekološki čistih grejnih tehnologija i mogućnost primene u raznim aplikacijama koje do sada nisu bile moguće. Takođe, zahvaljujući njegovim dimenzijama, kotao je moguće instalirati u skoro svakoj aplikaciji, jer zauzima veoma malo prostora. Uz sve to, što je jedinstveno na tržištu, Efiterm kotlovi nude se u velikom izboru boja.

Svakodnevno radimo na inovacijama iz oblasti grejanja i unapređenju naših proizvoda i usluga.

U prednosti ovog u odnosu na druge kotlove na tržištu moguće je uveriti se i u izložbeno-proizvodnom pogonu u Meljaku, Maršala Tita br. 93.