Domaćin Grafime 2019, kompanija EUROPAPIER DUNAV

Domaćin Grafime 2019, kompanija EUROPAPIER DUNAV, član je grupacije Europapier iz Austrije, vodećeg trgovca u papirnoj i grafičkoj industriji u 12 zemalja srednje i istočne Evrope. Grupacija ima preko 50 skladišta u zemljama u kojima posluje, sa kapacitetom od preko 150.000 paleta, što je oko 68.000 tona robe. Europapier nudi i sveobuhvatne usluge privilegovane distribucije u svim zemljama, sa standardnim rokom isporuke sledećeg dana.

O obimu posla i ugledu Europapiera govori i godišnji obrt od preko 550.000 tona više od 5.000 različitih proizvoda, što čini finansijski obrt od blizu 500 miliona evra. Europapier pokriva tržište od 310 miliona ljudi, opslužujući čak 2.000 zadovoljnih klijenata dnevno.

Sa 45 zaposlenih i četiri poslovnice, u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i Nišu, kompanija je u mogućnosti da osluškuje potrebe celokupnog tržišta i bude lojalan partner svojim kupcima.

U sektoru papira i kartona sarađuje sa najpoznatijim evropskim fabrikama i obezbeđuje visok kvalitet proizvoda u svim segmentima papirne industrije (premazni papiri Sappi i Garda, ofsetni papir Mondi, fotokopir Mondi i IP, kartoni samokopirajući i samolepljivi, NCR i termalni papiri…).

Apollo 155 - mašina za zavarivanje, idealna za spajanje banera napravljenih od PVC-a, pamuka, poliestera, lateksa, platna...

Sledeći dobitnu poslovnu filozofiju, razvijajući modele poslovanja, investirajući u raznovrsnost ponude i prateći zahteve tržišta Europapier Dunav je proširio asortiman i otvorio dva nova sektora u okviru kompanije – Vizuelne komunikacije i Higijenu.

Ponuda je obogaćena grafičkim materijalima, pre svega pločama za ofset i flekso štampu proizvođača Huaguang (jedne od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju ofset i fleksografskih ploča, koja je u vlasništvu kineske agencije za istraživanje svemira!), čime je Europapier postao prepoznatljiv dobavljač i za ove materijale. Pored ploča – termalnih, konvencionalnih i HG fleksografskih – u asortimanu ima i boje, hemiju i lepkove.

U saradnji sa italijanskim prozvođačem Flexa, Europapier na Grafimi 2019. predstavlja mašine koje automatizuju i ubrzavaju procese dorade. Radi se, pre svega, o rešenjima za laminiranje, sečenje i zavarivanje – laminatoru za laminaciju pločastih i fleksibilnih materijala Easy Lite, potom visokoefikasnom XY kateru, koji kombinuje horizontalno i vertikalno sečenje sa maksimalnom preciznošću Miura Plus, te mašini za zavarivanje, idealnој za spajanje banera napravljenih od PVC-a, pamuka, poliestera, lateksa, platna itd. – Apollo 155.

Easy Lite - laminator za laminaciju pločastih i fleksibilnih materijala

Europapier Dunav je u oblast vizuelnih komunikacija, ili delatnost digitalne štampe velikog formata, ušao relativno nedavno, ali slavodobitno. Kompanijski asortiman čine: PVC folije i laminacije (monomeri, polimeri, cast, one way vision, translucentne, banerske, piši-briši, wrap folije, projektorska i prava ogledala, peskirne, reflektujuće, kater i transfer folije); papiri (blueback, citylight, foto, zidni tapeti, scroll); ceradni baneri (laminirani i liveni / frontlit, backlit, blockout, mesh), Roll up materijali / backlit filmovi / tekstili / termo-transfer materijali / magneti; ploče (valovite belo-bele lepenke/ juviduri / kašir pene); promo oprema (roll up / promo pult / pop-up counter / backdrop); razni alati i sredstva za aplikaciju.

Kompanija se naročito ponosi brendom myMEDIA, koji je zastupljen u 12 evropskih država i obuhvata različite vrste medija poznatih evropskih i dalekoistočnih dobavljača konstantnog kvaliteta, kao što su Mactac, Grafityp, Aslan, Poli-tape, Decal, Lecta Group, Kammerer, Arplen, Bilcare, Model Group…

Štand Europapiera nosi broj 4027 i nalazi se u hali 4 Beogradskog sajma.