Ada Mall šoping centar i poslovni kompleks Green Heart, dva nova projekta kompanije GTC, predstavljeni su na izložbi „Dani arhitekture – Beograd budućnosti“. Posetioci su imali priliku da saznaju više o arhitekturi, nameni, kao i planovima daljeg razvitka ovih objekata.

Ada Mall je prvi šoping centar najnovije generacije, koji će biti izgrađen preko puta Ade Ciganlije, u skladu sa svim svetskim standardima. Prostiraće se na preko 34 hiljade kvadrata i uz jedinstveno šoping iskustvo ponudiće Beogradu i Srbiji brendove kojih do sada nije bilo u našoj zemlji.

Nova destinacija će imati pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko hiljadu parking mesta, povezanih u jednu celinu. Sam oblik mola izveden je iz oblika jezera, prati konfiguraciju terena, što se reflektovalo ne samo na oblik i dizajn zgrade, već i na izbor materijala koji predstavljaju kombinaciju stakla i gipsa u boji, prekrivenog vertikalnim drvenim elementima, zelenim zidovima, terasama i vrtovima.

Otvaranje ovog savremenog centra, dizajniranog za celu porodicu, planirano je za poslednji kvartal 2018. godine.

Green Heart poslovni objekat imaće specifično i potpuno jedinstveno arhitektonsko rešenje, kao i nameru da poslovni prostor učini humanijim i prijatnijim za boravak.