Uz četiri prestižne manifestacije koje se održavaju u poslednjoj nedelji oktobra – Sajam knjiga, Zvonce, Učila i Sajam medija, Beogradski sajam je mesto na kome su se okupili akteri najznačajnijih kulturnih, prosvetnih i obrazovnih dešavanja u zemlji i regionu.

Kao i svake godine u toku ovih manifestacija četvrtak je „školski dan“, a pored programa koji izlagači posebno pripremaju za učenike, studente, profesore i sve obrazovne institucije, Sajam obrazovanja pripremio je i bogat prateći program.

Posebno predstavljanje najvili su: „SAE“ Institut iz Beograda, Univerzitet u Kragujevcu, Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, Beogradska bankarska akademija i Fakultet za pravo, bezbednost i menadžment „Konstantin Veliki“ iz Niša.

„O istorijatu brojeva“ naziv je teme koju će predstaviti Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu.

Novobeogradska Politehnika – Škola za nove tehnologije, organizovaće predavanje „Liderstvo u školi“, o kome će govoriti Dušan Milovanović, direktor škole.

„Cambridge English Language Assessment, part of the University of Cambridge“, Velika Britanija priprema temu „Saznajte više o Kembridž ispitima“, a predavač je Aleksandar Ilić.