Zbog organizovanja i promocije „Zelene zone“ – zone posvećene isključivo ekološkim vozilima, MOTOGRINI GRUPPO dodelila je zahvalnicu Beogradskom sajmu i Međunarodnom sajmu motocikala.

Dodeljujući povelju Zoranu Lupšiću, šefu projekta Sajma automobila, Sveta Simić je rekao da je Motogrini još 2015. godine na Sajmu izložio električna vozila zbog čega su od Sajma dobili „Specijalno priznanje“:

– Naša Kompanija je i danas dobila nagradu za doprinos zaštiti životne sredine, ali smo te 2015. godine više „osećali“ da je ta „Specijalna nagrada“ samo naša. Bili smo pioniri u ponudi električnih vozila na tržištu Srbije, ali i sigurni da će doći ovaj dan kada će vozila na električni pogon biti šire rasprostranjena. Želimo da se zahvalimo Beogradskom sajmu i Međunarodnom sajmu motocikala na „Zelenoj zoni“, jer je to način da se skrene pažnja na nešto što je naša budućnost. Svi posetioci Sajma imaju priliku da na „zelenom poligonu“ naprave test vožnje skuterima, biciklima i trotinetima na električni pogon, a poligon je značajan jer se na njemu organizuju i treninzi bezbedne vožnje, rekao je Sveta Simić, vodeći partner u Mogeriniju.

Na dodeli ove zahvalnice rečeno je i da je, pored brige o zagađenju životne sredine, jedan od važnih parametara za vožnju električnih vozila i ekonomičnost. Sveta Simić je rekao i da je subvencija „čarobna reč“ kada se želi razvoj i implementacija neke novine. Subvencija se očekuje od države, a kao pozitivan primer naveo je Hrvatsku, koja sa hiljadu evra subvencioniše kupovinu električnih motocikala, dok subvencija za automobile iznosi 9.500 evra.