Uz obeležavanje jubileja, godišnjice i različitih dešavanja koja su pratila nastanak i razvoj Beogradskog sajma, vreme je i za jedan pravi rođendanski tekst. Naravno, istoriju pamtimo i poštujemo, ali idemo napred, jer je to jedino što odgovara jednoj ovako velikoj, uspešnoj, međunarodnoj instituciji.

Beogradski sajam osnovan je na današnji dan pre 80 godina. Za ovih osam decenija veoma aktivno je učestvovao u kreiranju i realizaciji privrednog života zemlje, bio je domaćin mnogim izlagačima, ugostio je nebrojeno mnogo posetilaca. “Mesto koje je video ceo svet” nije slučajno sajamski slogan, itekako je utemeljen u realna dešavanja.

Danas je prilika da ponosno kažemo da smo nezaobilazni deo značajnih privrednih i društvenih dešavanja tokom prethodnih 80 godina. Niko ne poriče da je bilo i teških dana, ali oni su iza nas. Sada krupnim koracima idemo napred, u devetu deceniju ulazimo spremni da učinimo sve da ona bude još bolja i uspešnija od prethodnih. Da u tu rešenost ne treba sumnjati jasno je svima koji samo “bace pogled” na kalendar sajamskih dešavanja. Spremni smo za mnoge velike poduhvate. Potkovani smo znanjem i iskustvom, a da bi inaše naredne rođandane obeležavali kao uspešna kompanija – u maniru dobrih domaćina, uz dobrodošlicu, čekamo sve stare i nove izlagači i posetioce. Odavno nam je jasno, samo uz takvu saradnju, uz poslovne partnere i radoznale posmatrače, izgradili smo naše sajamsko carstvo.

Uz zahvalnost na svim lepim željama i čestitkama koje smo poslednjih dana dobijali sa svih strana zemlje i sveta, na Beogradskom sajmu sada je vreme – za slavlje.