Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije od 24. do 28. oktobra 2018. godine u halama 2B i 3A Beogradskog sajma održaće se 49. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

Pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija događaj predstavlja platformu za razmenu informacija na polju obrazovanja i priliku za prezentaciju noviteta i kompletan pregled branše za preko 100 hiljada posetilaca, obrazovnu struku kao i školarce svih uzrasta i njihove roditelje.

Manifestacija je postala prepoznatljiva kao visokoprofilisani srpski obrazovni brend, koji svojim raspoloživim resursima podstiče uspešan početak ili nastavak obrazovanja, motiviše na ulaganje u znanje i potencijale kao i na inicijativu i preduzetništvo.

Moderna privreda traži ljude spremne na lično i profesionalno usavršavanje, prilagodljive novim trendovima, a kvalitet ljudskih resursa glavni je izvor bogatstva jednog društva.

Sajam predano prati aktuelnosti i inovacije u politici obrazovanja i državnoj strategiji, i predstavlja dragocenu zbirku informacija za godišnju orijentaciju kako u obrazovno-vaspitnim ustanovama tako i za profesionalnu perspektivu i izbor obrazovnih profila i budućih karijera mladih iz Srbije i regiona.

Programskim konceptom sajma i pratećim stručnim skupovima obuhvaćeni su svi segmenti obrazovnog sistema tako da će posetioci u zavisnosti od njihovog interesovanja biti u mogućnosti da se upoznaju sa ponudom programa  obrazovnih institucija i ustanova različitih nivoa i struka, edukativnim izdanjima, didaktičkim sredstvima i igrama koji podstiču kreativnost i motoriku, platformama za E-učenje i dr. Profesionalna orijentacija, preduzetništvo, podsticaj na obrazovanje, doživotno učenje, transfer znanja, inkluzivno obrazovanje, negovanje talenata, međunarodna saradnja su takođe deo izlagačkog programa, a pored navedenog program obuhvata opremu i sredstva za savremenu nastavu te se očekuju i posetioci stručno vezani za ovu oblast.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pokrovitelj sajma, aktivno je uključeno u program manifestacije nastupanjem u svojstvu izlagača na izložbenom prostoru hale 2, nivo B. Na štandu Ministarstva biće predstavljene aktuelne teme razvoja obrazovanja. Zastupljeni će biti svi nivoi obrazovanja od predškolskog i osnovnog, preko srednjeg stručnog i umetničkog, do visokog obrazovanja i nauke.

Izlagački deo manifestacije upotpuniće sadržajan stručni prateći program koji će se odvijati u Sali za prateći program u hali 2 nivo B, a pored stručnih skupova podrazumeva brojne promocije, prezentacije i predavanja namenjena široj javnosti.

Radno vreme manifestacije: 24. i 25. oktobra (sreda i četvrtak) od 10 do 20 časova, a od 26. do 28. oktobra (petak, subota i nedelja) od 10 do 21 čas.

Cena ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150 dinara, dok je parking 150 dinara po satu.