Tele Radio razvija, proizvodi i prodaje sisteme daljinskih upravljanja za industrijske svrhe.

Kompanija Tele Radio AB je osnovana 1954. u Švedskoj i danas se razvila u ekspanzivnu Tele Radio Grupu, koja ima desetak sestrinskih kompanija u Evropi, Severnoj Americi, Aziji i Australiji, ali i saradnju sa velikom mrežom partnera i distributera u celom svetu. Grupa radi po svim svetskim standardima, a potvrda tome je najviši kreditni rejting AAA još od 2002. godine, kao i sistemi upravljanja kvalitetom.

TELE RADIO BALKAN DOO je sestrinska firma osnovana krajem 2015. godine. Sa prodajnim procesima na području Srbije, Hrvatske, BIH, Crne Gore i Makedonije započela je 2016. godine. Sedište je u Blatu na otoku Korčuli, a deluje na dve lokacije. Osim sedišta postoji i ured prodaje u Zagrebu. Tele Radio Balkan d.o.o. je odgovoran i ima ekskluzivno pravo na prodaju, servis i montažu Tele Radio proizvoda u pomenutim zemljama.

Tele Radio Balkan

Na Sajmu tehnike 2018, kompanija kao tehnološke novosti predstavlja HYDRA proizvode, koji su nastali iz ideje da bi trebalo korisnicima ponuditi integrisano rešenje daljinskog upravljanja. I to ne samo „daljinsko upravljanje“ već celoviti koncept koji se sastoji od sistema daljinskog upravljanja, potrebne integracije softvera, uz sveobuhvatno praćenje i konfiguraciju softvera sa kompatibilnim aplikacijama. Kombinujući najbolje u dizajnu proizvoda, proizvodnji i prodaji, stvoren je tim koji će promeniti pogled na bežične daljinske upravljače.

Proizvodi Tele Radio Balkana specijalizovani su za tržište mobilne hidraulike. U mnogim od tih aplikacija nalaze se ventili koji kontrolišu njihove glavne funkcije. Za ovakvo područje upravljanja zasigurno će biti potrebno rešenje za integraciju daljinskog upravljanja. Bilo da je potrebno rešenje za kamionske ugrađene kranove ili pak daljinsko upravljanje uređajem ili mašinom, Tele Radio Balkan je na raspolaganju.