Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tradicionalni je pokrovitelj dosadašnjih sajmova Zvonce i Učila, a ubuduće jedinstvenog Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Uz pokroviteljstvo i aktivno učešće u organizovanju ove manifestacije, Ministarstvo ima i svoj štand na kome će sve do nedelje, 30. oktobra promovisati obrazovanje. Ideja je da se obrazovanje prikaže u pravom, pozitivnom svetlu i da se pošalje poruka da jedino obrazovana Srbija može da bude uspešna Srbija.

Na štandu Ministarstva posetioci mogu više da saznaju o različitim temama vezanim za obrazovanje, ali i da prate prezentacije različitih modela i primera dobre prakse obrazovanja. Posebno će biti prezentovani modeli dualnog obrazovanja – srednje škole će prezentovati kako ono funkcioniše u praksi i šta u praksi predstavlja dualno obrazovanje.

Uz predstavljanje obrazovanja na svim nivoima, u svim krajevima Srbije, posebna pažnja na štandu Ministarstva biće posvećena socijalnoj inkluziji i socijalnom obrazovanju na svim nivoima. Jedan od projekata je i unapređenje predškolskog obrazovanja i vaspitanja, a biće predstavljena i mreža naučnih klubova koji su otvoreni širom Srbije i koji građanima približavaju nauku i tehnologiju.