Beogradski sajam je već godinama mesto održavanja prijemnih ispita za upis brucoša na visokoškolske ustanove Beogradskog univerziteta. I ove godine, najveći zatvoreni prostori Beogradskog sajma – hale 1 i 4 – biće dobar i poželjan domaćin za masovno i bezbedno polaganje prijemnih ispita.

Zainteresovani za upis na Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, prijemni ispit iz matematike polažu 27. juna, a iz fizike dan kasnije, na Vidovdan – 28. juna. Na dva studijska programa – Elektrotehnika i računarstvo i Softversko inženjerstvo – biće primljeno 720 brucoša.

Kandidati za upis na neki od tri akreditovana studijska programa Matematičkog fakulteta – Matematika, Informatika i Astronomija i Astrofizika (ukupno 335) – prijemni ispit iz matematike polažu 29. juna 2022. godine u hali 4 Beogradskog sajma.

Oni koji konkurišu za upis na najtraženiju visokoobrazovnu instituciju u regionu, Fakultet organizacionih nauka, polagaće prijemni iz matematike u utorak 28. juna, dok će u sredu, 29. juna, polagati test opšte informisanosti. Na ovom fakultetu su obezbedili mogućnost upisa ukupno 590 studenata na studijskom programu Informacioni sistemi i tehnologije i ukupno 390 studenata na studijskom programu Menadžment i organizacija.

Detalje o uslovima i rasporedu polaganja prijemnih ispita, ali i o zdravstvenim i bezbednosnim merama kojih se treba pridržavati, budući studenti mogu naći na sajtovima matičnih fakulteta.