Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije od 23. do 27. oktobra u halama 2B i 3A Beogradskog sajma održaće se 50. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

Organizovanjem Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, specijalizovane stručne obrazovne manifestacije, Beogradski sajam, centar domaće i regionalne privrede, pozicionira obrazovanje i usavršavanje kao jedan od prioriteta za razvoj privrede i našeg društva u celini.

Sajam predano prati aktuelnosti i inovacije u politici obrazovanja i državnoj strategiji i predstavlja dragocenu zbirku informacija za godišnju orijentaciju kako u obrazovno-vaspitnim ustanovama tako i za profesionalnu perspektivu i izbor obrazovnih profila i budućih karijera mladih iz Srbije i regiona.

Pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ događaj predstavlja platformu za razmenu informacija na polju obrazovanja i prilika za prezentaciju noviteta i savremenih nastavnih sredstava koja imaju značaj za unapređenje obrazovanja, i pregled branše za preko 100 hiljada posetilaca, obrazovnu struku kao i školarce svih uzrasta i njihove roditelje.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, predstaviće se u svojstvu izlagača na izložbenom prostoru hale 2, nivo B. Predstavljanje rada Ministarstva biće usmereno na važne oblasti razvoja obrazovanja. Teme će obuhvatiti sve nivoe obrazovanja od predškolskog i osnovnog, preko srednjeg stručnog i umetničkog, do visokog obrazovanja i nauke. Posebno mesto zauzimaju primeri dobre prakse uspešnih škola i predškolskih ustanova, kao i razvoj dualnog obrazovanja i preduzetništva. Učešće Ministarstva u nizu aktuelnih projekata biće predstavljeno rezultatima i dostignućima koji su doprineli da se škola uključi u savremene društvene tokove.

Ministarstvo poziva sve posetioce sajma na razmenu očekivanja i ideja kako bismo ZAJEDNO IMALI ŠKOLU KAKVU ŽELIMO.

Izlagački deo manifestacije upotpuniće sadržajan i interesantan prateći program koji će se odvijati u Sali za prateći program u hali 2 nivo B, a pored stručnih skupova podrazumeva brojne promocije, prezentacije i predavanja namenjena široj javnosti.

Pored Pratećeg programa u Sali, odvijaće se i svakodnevne prezentacije na štandovima izlagača.

Radno vreme manifestacije: 23 i 24. oktobra (sreda, četvrtak) od 10 do 20 časova, a 25, 26. i 27. oktobra (petak, subota i nedelja) od 10 do 21 čas.

Cena ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150 dinara, dok je parking 150 dinara po satu.

U terminu 50. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava na Beogradskom sajmu održavaju se još tri manifestacije u duhu znanja, obrazovanja i informisanja:

64. Međunarodni beogradski sajam knjiga u halama 1, 1A, 2A, 2C i 4 (20-27. oktobar)

5. Sajam informisanja, komunikacija i marketinga – MEDIA MARKET u hali 3 (23-27. oktobar) i

2. Sajam J=DNAKI, u hali 3A (23-27. oktobar).