Forum pod nazivom “Industrija nameštaja u Srbiji: najbolje prakse, razvojni potencijal i prevazilaženje barijera“, povodom 55. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, održava se u četvrtak, 9. novembra 2017. godine, u 11 časova, u svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma u Beogradu.

Forum organizuje razvojni program “Evropski PROGRES”, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, a domaćin je Beogradski sajam, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Ministarstvom privrede Republike Srbije. Moderator ovog događaja je Džef Baron, stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji i rukovođenju poslovima u ovoj branši i poznavalac stanja u srpskoj industriji nameštaja.

U okviru problematike relevantne za industriju nameštaja u Srbiji, posebna pažnja biće poklonjena temama kao što su:

– međunarodni kupci – šta su njihove potrebe, a šta mi možemo da ponudimo

– kako privući kupce

– kako se pripremiti, održavati kontakt i pratiti rezultate

– nameštaj od punog drveta i druge mogućnosti za izlazak na svetsko tržište – mogućnosti za sušenje drveta

– materijali – izazovi prilikom odabira, nabavke, kvaliteta, cene (da li obezbediti profit prilikom kupovine ili prilikom prodaje)

– maloprodaja nasuprot izvozu – gde prodavati, kako stvoriti zaradu

– SWOT analiza srpske industrije nameštaja u realnom vremenu i dr.

Cilj diskusije je da se (pr)ocene nacionalni potencijali, postojeća lokalna i svetska praksa, ali i različiti izazovi u industriji nameštaja, kako bi se identifikovali najadekvatnija rešenja i aktivnosti koji bi stimulisali sveukupan napredak ovog sektora u Srbiji.