„Skijališta Srbije“ su potpuno sprema za početak nove skijaške sezone. Sistemi za veštačko osnežavanje su već pušteni u rad i staze se uveliko pripremaju. U prvoj fazi osnežavaju se staze Karaman greben, Pančićev vrh, Malo jezero, Krst i Dolina sportova, kako bi se skijalište što pre pustilo u rad.

Za ovu sezonu, Kopaonik je bogatiji za još jednu noćnu stazu, jer je postavljeno osvetljenje na Karaman grebenu. Prošireno je i osvetljenje na bobu na šinama, a urađeno je i proširenje sistema za veštačko osnežavanje na stazi Gvozdac.

Skijalista Srbije

Interesovanje skijaša je izuzetno veliko, što je pokazalo i povećanje prodaje ski-karata u pretprodaji za 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ljubitelji zimskih sportova će moći da na Expozimu kupe karte sa popustom od 10 posto.

Zvanično otvaranja sezone na Kopaoniku planirano je za period od 7. do 10. decembra, dok je ski-opening na Staroj planini planiran za period od 15. do 17. decembra. Zvanično otvaranje sezone na Torniku na Zlatiboru je zakazano za period od 21. do 24. decembra.

Ove skijaške sezone, ljubitelji skijanja će imati priliku da tokom četiri vikenda iskoriste promotivne periode „Tvoja ski zona“ i da kupe karte sa popustom od 20 posto. Termini kada će karte biti na popustu su: 25-28. januar, 22-25. februar, 15-18. mart, 5-8. april 2018.