Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, Privredna komora Srbije i Filijala za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje organizuju dvodnevni Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola.  Pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“ učenici i njihovi roditelji 11. i 12. aprila biće u prilici da saznaju sve informacije o srednjim stručnim i umetničkim školama, njihovim obrazovnim profilima, nastavnim predmetima, vannastavnim aktivnostima, kao i o mogućnostima za zapošljavanje u određenom zanimanju. Sajam je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, pred kojima se nalazi jedna od najvažnijih životnih odluka, a to je odabir srednje škole, a održava se u hali 5 od 10 do 17 časova.
Na ovogodišnjem Sajmu učestvovaće 49 beogradskih srednjih stručnih i umetničkih škola, a specijalni gosti su firme i kompanije koje su podržale sistem dualnog obrazovanja u Beogradu.
Osnovci će biti u prilici da se na direktan način informišu o načinu upisa, smerovima i obrazovnim profilima preko stručnih i praktičnih prezentacija škola, kao i da vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate uključujući i robote, da degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje osnovcima će biti dostupne kompjuterske igrice, vodič za osnovce i karijerno putovanje, koje deci pomažu da izaberu odgovarajuće zanimanje, dok će psiholozi davati savete iz profesionalne orjentacije i informisati osnovce i roditelje o perspektivnim i manje perspektivnim zanimanjima i aktuelnoj ponudi i potražnji na tržištu rada Srbije.

Zainteresovani učenici moći će da učestvuju i u radionici “Na putu izbora zanimanja”, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

Ulaz na Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola je besplatan.