Paralelno sa 54. Međunarodnim sajmom nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije odvijaće se 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji će trajati dan kraće – od 8. do 12. novembra.

U Halama 5 i 11 biće izložena široka paleta proizvoda i repromaterijala za izradu nameštaja, površinsku obradu i spajanje, okovi i ukrasi i mašine i alati za obradu drveta.

Izložbeni program prikazaće najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, pilane, sušare, mehaničke, električne i pneumatske alate koji svedoče kojom brzinom se inoviraju i razvijaju perspektivne industrije – drvna i industrija nameštaja.

Firme iz Srbije, proizvođači i zastupnici predstaviće se bogatim programom koji čine: pojedinačne mašine i kompletne linije za primarnu i finalnu odradu drveta, repromaterijali za proizvodnju nameštaja, pvc stolarija, pumpe, kompresori i sistemi za vakum i najširi dijapazon proizvoda iz oblasti drvne industrije.

Domaći zastupnici renomiranih prizvođača i svetski priznatih brendova izložiće, između ostalog: Jowat AG hemijske proizvode za upotrebu u drvnoj industriji, mašine SCM group, alate Freud i traku za tračne testere Uddeholm, elektronske uređaje i originalne RIEPE hemijske proizvode za završnu obradu u industriji nameštaja, asortiman proizvoda Hoffman Schwalbe, Franklin International, Konig, KLP, Michael Weining AG, a zastupnici nemačkih giganata Kleiberit lepila za industriju nameštaja i BeA celokupan asortiman pneumatskih alata, municije, rezervnih delova, kompresora, balansera, creva i dr.

Pored reprezentativnih domaćih predstavnika i brendova, zapažen broj izlagača dolazi iz Nemačke i Turske, a na sajmu učestvuju i brendovi iz Francuske, Bugarske, Hrvatske, Slovenije…

Radno vreme Sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije je do 10 do 19 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara, a parkinga 100 dinara po satu. Ulaz za učenike stručnih škola i fakulteta besplatan je 10. i 11. novembra.