Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador Kube Gustavo Trista del Todo i gost ovogodišnjeg sajma knjiga Gerard Hernandez Nordel prisustvovali su promociji knjige „Šta počiva sa druge strane mora“ pisca Stivena Kimbera na u kojoj je jedan od glavnih likova upravo Nordel, a nakon toga su posetili sajam J=DNAKI.

Ministar Đorđević i v.d pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević predstavili su ambasadoru i gospodinu Nordelu sektore Ministarstva koji aktivno rade na stvaranju boljih uslove života svih građana Srbije, posebno osoba sa invaliditetom, dece i najstarijih građana.

Ambasador Kube Gustavo Trista del Todo istakao je da je oduševljen onim što je video na sajmu i celokupnom organizacijom koja oslikava izuzetnu saradnju Ministarstva sa udruženjima osoba sa invaliditetom u cilju unapređivanja njihovih uslova života.

Istakao je da takav primer saradnje treba da slede i ostale zemlje u svetu i još jednom čestitao Ministarstvu na ovako dobro organizovanoj manifestaciji.

Gerardo Hernandez Nordel rekao je da mu je veoma zanimljivo sve što je imao priliku da vidi na sajmu Ministarstva i dodao da obzirom da će njegova zemlja svakako usvojiti neka iskustva Ministarstva kada je u pitanju briga o najstarijim građanima.

„Sve što činite za osobe sa invaliditetom je za svaku pohvalu. Veoma me raduju i ovi lepi radovi vaših najstarijih građana. Zahvalni smo na svemu onome što smo čuli ovde i želimo vam mnogo uspeha u daljem radu“, poručio je Nordel.

V.d. pomoćnika Biljana Barošević istakla je da joj je veoma drago što su održavanjem ovog sajma pokazali da Ministarstvo brine o svakom građaninu jednako, što govori i slogan sajma J=DNAKI.

„Ovaj sajam pokazao je da smo uspeli da napravimo najbolju saradnju Ministarstva i Sektora zaštitu osoba sa invaliditetom sa udruženjima i savezima osoba sa invaliditetom, što i jeste naš zajednički cilj“, rekla je Barošević.