PU Međunarodni transport
POSLOVNO UDRUŽENJE “MEĐUNARODNI TRANSPORT” zbog problema nedostatka profesionalnih vozača, a radi ublažavanja tog nedostatka, organizuje obuku za vozače u međunarodnom prevozu tereta i obezbeđuje zaposlenje nakon uspešno završene obuke.

Obuka je pre svega namenjena mladim ljudima bez iskustva koji imaju minimum 21 godinu i vozačku dozvolu za B kategoriju. Kandidatima obuku finansiraju članovi Udruženja, odnosno njihovi budući poslodavci. Posle uspešno završene obuke kandidat se zapošljava kod poslodavca koji je finansirao njegovu obuku, pri čemu je u obavezi da bude zaposlen kod tog poslodavca najmanje 36 meseci nakon završenog pripravničkog staža od maksimum šest meseci. Tokom pripravničkog staža kao i naknadno, kandidat ima primanja koja su definisana već prilikom prihvatanja za finansiranje obuke.

Obuka vozača sprovodi se u tri faze i to: 1) Informativni razgovor i testiranje, 2) Obuka i polaganje ispita za dobijanje vozačke dozvole C i/ili CE kategorije i teorijska i praktična obuka i 3) Polaganje završnog ispita.

Kontakt je 063/318-136 (zvati od ponedeljka do petka u periodu 8 – 16h). Ovo je jedinistvena prilika da mladi ljudi steknu kvalifikaciju bez novca uz sigurno zaposlenje sa unapred definisanim uslovima rada.