Od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu se u halama 2C i 2B održava i 14. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme – HORECA.

Biće to prilika da se predstave najsavremeniji proizvodi i usluge, trendovi u načinu poslovanja, snabdevanju i funkcionisanju hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata.

Najznačajnije svetske kompanije, koje se bave proizvodnjom i distribucijom hotelsko-ugostiteljske opreme, predstaviće svoj asortiman – opremu za kuhinje, restorane, barove, hotele, sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, stručnu literaturu i publikacije. Uvođenjem novih tehnologija i standarda u opremanje turističkih objekata unapređuje se i celokupna turistička privreda, zbog čega ovaj segment poslednjih godina postaje sve značajniji i zastupljeniji na Sajmu.

Noviteti u izlagačkom programu

  • SelfCookingCenter – prvi inteligentni uređaj koji donosi novine u profesionalnim kuhinjama: jednostavno rukovanje, lako uklapanje i u najmanje prostore, atraktivan dizajn, daljinsko upravljanje, prikaz potrošnje električne energije…
  • Paketi kompletne automatizacije u računovodstvu ugostitelja koji smanjuju cenu usluga – Cloud programska oprema SKY POS za ugostitelje i fiskalne kase sa fiskalizacijom uz prateću računarsku POS opremu i računovodstvene usluge sa pravnim savetovanjem.
  • Na Sajmu će prvi put u Srbiji biti predstavljene sprej boce za profesionalnu hemiju, a izlagači će predstaviti i novi sistem na tržištu za pozivanje konobara u kafeima i restoranima. Pripremljena je i promocija novih brendova tradicionalne „turske“ kafe i aparata za pripremu napitaka na tradicionalan način.
  • Novina na domaćem tržištu – potpuno ekološka hemijska sredstva za održavanje higijene prostora izrađena od potpuno prirodnih i biorazgradivih supstanci, koja nisu štetna za životnu okolinu.
  • Najsavremeniji materijali za opremanje enterijera, u skladu sa evropskim ekološkim standardima i na vodenoj bazi. Dekorativni podovi za uređenje enterijera na bazi mikrocementa i epoksidne smole koji se ručno izlivaju na pod, čine pod unikatnim i lakim za održavanje; ručno rađeni dekorativni kamen, koji se brzo i lako postavlja.
  • MY HORECA DOCTOR – projekat tima profesionalaca usko specijalizovanih za pružanje konsultantskih i menadžment usluga srpskim hotelijerima i restoraterima.
  • Promocija bešumnih hotelskih usisivača; Inovativni ECO GRILL roštilji…

Prezentacije na štandovima, stručna predavanja

Ove godine stručni i prateći program je znatno unapređen i obogaćen atraktivnim događajima i aktuelnim temama za sve ugostitelje, hotelijere, ali i posetioce. Na štandovima izlagača profesionalci će demonstrirati ugostiteljske veštine u pravljenju sladoleda i koktela, na najmodernijoj opremi, a posetioci će moći da degustiraju napravljene proizvode.