Prijemni ispiti za upis brucoša na visokoškolske ustanove Beogradskog univerziteta već godinama su i na Beogradskom sajmu razlog za izliv pozitivne energije ali i izvor neizbežnih tenzija.U uslovima koje još uvek diriguje odbrana od makar i posustajućeg koronavirusa, Beogradski sajam se i ove godine pokazuje kao dobar i poželjan domaćin za masovno i bezbedno polaganje prijemnih ispita. Za te potrebe aktivirane su najveći zatvoreni prostori Beogradskog sajma – hale 1 i 4.

Tako, zainteresovani za upis na Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu prijemni ispit iz matematike polažu na Vidovdan, 28. juna, a iz fizike dan kasnije – 29. juna.

Kandidati za upis na osnovne akademske studije Matematičkog fakulteta polažu prijemni ispit iz matematike 30. juna.

Oni koji konkurišu za upis na najtraženiju visokoobrazovnu instituciju u regionu, Fakultet organizacionih nauka, polagaće prijemni iz matematike u utorak, 29. juna, dok će u sredu, 30. juna, polagati test opšte informisanosti.

Detalje o uslovima i rasporedu polaganja prijemnih ispita, ali i o epidemiološkim merama kojih se treba bezuslovno pridržavati, budući studenti mogu naći na sajtovima matičnih fakulteta.

Beogradski sajam, sa svoje strane, čini sve da u tehničkom i bezbednosnom pogledu ovaj značajan korak u životu i budućoj karijeri mladih ljudi protekne bez ikakvih problema i na opšte zadovoljstvo.