Krajem juna svake godine Beogradski sajam je već tradicionalno mesto održavanja prijemnih ispita za upis brucoša na visokoškolske ustanove Beogradskog univerziteta. I ove godine su najveće hale Beogradskog sajma spremne da budu domaćin masovnog i bezbednog polaganja prijemnih ispita i svedok životne prekretnice budućih akademaca.

Kandidati za upis na neki od tri akreditovana studijska programa Matematičkog fakulteta – Matematika, Informatika i Astronomija i Astrofizika – prijemni ispit iz matematike polažu 28. juna 2023. godine u hali 1 Beogradskog sajma. Ovaj fakultet upisaće ukupno 435 brucoša.

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu prijemni ispit za upis u prvu godinu organizuje 28. juna u hali 4 Beogradskog sajma.

Zainteresovani za upis na prvu godinu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prijemni ispit iz matematike polažu 26. juna, u hali 4 Beogradskog sajma, a iz fizike dan kasnije, 27. juna, u hali 1A. Planirano je da na studijski program Elektrotehnika i računarstvo bude primljeno ukupno 540 brucoša, a na Softversko inženjerstvo 180.

Budući brucoši Fakulteta organizacionih nauka polagaće prijemni iz matematike 27. juna u halama 1 i 4. Na ovom fakultetu su obezbedili mogućnost upisa ukupno 590 studenata (270 budžetskih) studenata na studijskom programu Informacioni sistemi i tehnologije i ukupno 390 studenata (190 budžetskih) na studijskom programu Menadžment i organizacija.

Pojedinosti i najažurnije informacije o uslovima i rasporedu polaganja prijemnih ispita, budući studenti mogu naći na sajtovima matičnih fakulteta.