Jedna od 17 država učesnica ovogodišnjeg Festivala kulturnog nasleđa šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana je i Srbija. Na Festivalu koji se održava od 1. decembra 2016. do 1. januara 2017. godine Srbija se predstavlja prvi put, a Beogradski sajam je jedan od 16 izlagača iz naše zemlje koji nastupaju pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije.

Prilikom obilaska srpskih izlagača na Festivalu, Tomislav Nikolić domaćinima je govorio o važnoj ulozi koju Beogradski sajam ima u promovisanju domaće privrede i uspostavljanju međunarodne ekonomske saradnje.

Beogradski sajam se u Abu Dabiju predstavlja kao institucija koja ima osmodecenijsku tradiciju u sajamskom poslovanju. Svojom interaktivnom i multimedijalnom izložbom Sajam na Festivalu na originalan način prikazuje naše nasleđe i istorijski razvoj od 1937. godine, ali i savremeni način poslovanja.

Veliku pomoć i podršku srpskim izlagačima u Abu Dabiju pružili su predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ambasada Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.