Povodom 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga i pridružujući se obeležavanju velikog jubileja Beogradskog sajma – 85 godina od početka rada – Pošta Srbije je u saradnji sa Beogradskim sajmom izdala prigodnu poštansku marku i promovisala je na svom štandu u areni Hale 1.

Za motiv na poštanskoj marki i koverti izabrana je čuvena Hala 1, kružnog oblika, sa kupolom raspona 109 metara, od prenapregnutog betona, proglašena za spomenik kulture.

Uručujući simbolično marku Beogradskom sajmu, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević podsetio je na ulogu Beogradskog sajma u životu mnogih generacija i na emotivan odnos prema svemu što je Beogradski sajam značio i znači.

Zahvaljujući se na ovakvoj časti, pomoćnica direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina ukazala je na višestruku simboličnost ovog čina i podsetila da je to nastavak saradnje povodom važnih datuma Beogradskog sajma. “Godine 2017, povodom 80 godina Beogradskog sajma, izdata personalizovana poštanska marka u ograničenoj seriji. Potom je 2018, povodom 80. godišnjice Prvog međunarodnog salona automobila iz 1938. godine, takođe izdata personalizovana poštanska marka u ograničenom tiražu. Godine 2019, povodom obeležavanja Svetskog dana sajamske industrije, Beogradski sajam i Pošta Srbije izdali su ekskluzivnu i ograničenu seriju personalizovane poštanske marke. Ova poštanska marka je poslata u ceo svet, svim članovima Unije svetskih sajmova…”, rekla je Škipina.