Drugi Sajam medija, komunikacija i marketinga – “Media market” biće održan od 26. do 30. oktobra u hali 3 Beogradskog sajma. Ova jedinstvena manifestacija u regionu okupiće naše najveće izdavače dnevnih novina i magazina, novinarska udruženja i agencije, internetska, specijalizovana i regionalna izdanja, kao i druge organizacije iz oblasti medija i tržišnih komunikacija.

Zanimljivim konceptom, bogatom ponudom i atraktivnim izgledom, priredba je već u prvoj godini postojanja opravdala očekivanja izlagača i posetilaca. Veliki odziv medija i brojka od preko 140 hiljada posetilaca to nedvosmisleno potvrđuju.

I ove godine Media market će biti svojevrsna berza informacija iz medijskog biznisa i mesto za razmenu ideja, uspostavljanje saradnje i pokretanje novih projekata. Istovremeno, to će biti prilika da se mediji i medijski profesionalci, a pre svega urednici i novinari, predstave i direktno susretnu sa svojim aktuelnim i potencijalnim čitaocima, gledaocima, slušaocima, odnosno, pratiocima.

Tokom pet sajamskih dana publiku očekuje niz raznovrsnih dešavanja na štandovima izlagača. Biće predstavljanja poznatih i novih izdanja, atraktivnih gostiju i promocija, nagradnih igara i drugih aktivacija. Za ljude iz medijske sfere i ostale zainteresovane pripremljeni su značajni i zanimljivi paneli i predavanja.

Panelisti, urednici i novinari naših najpoznatijih medija i medijski stručnjaci razmeniće mišljenja na teme kao što su “print nije mrtav”, “zašto su tabloidi pobedili” ili “kako internet utiče na štampane medije”. Razgovaraće se i o “botovima”, “rok muzici u domaćim medijima”, “ulozi kolumne i komentara u novinarstvu” i nizu drugih novinarskih i medijskih tema.

Sajam medija ima isto radno vreme kao Sajam knjiga, sajmovi Zvonce i Učila i za sve priredbe važi jedinstvena ulaznica.