„Press slalom Srbija 2017“, koji se kao predsajamska manifestacija u organizaciji Udruženja novinara Srbije (UNS) i Beogradskog sajma održava uoči Salona automobila, okupio je na „poligonu“ Beogradskog sajma, u subotu, 18. marta, više od 60 takmičara. Bili su podeljeni u nekoliko grupa: novinari, sportisti, vozila adaptirana za osobe sa invaliditetom i starovremenski automobili (stariji od 30 godina).

Manifestaciju je svečano otvorio i znak za start prve trke dao pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vladimir Pešić, koji je istakao brigu države za osobe sa invaliditetom i značaj te brige za ovu delikatnu kategoriju učesnika u saobraćaju.

Osobe sa invaliditetom su se takmičile samo u kategoriji iznad 1200 kubika, a prvo mesto osvojio je Mihailo Pajević. U kategoriji starovremenskih automobila najbolji su bili Ivan Markov i Miloš Nikodijević.

U novinarskoj kategoriji do 1200 kubika prvo mesto je osvojio Miloš Živković iz Auto moto magazina, a iznad 1200 kubika novinarka Auto sprinta Svetlana Stojičić. U prvoj kategoriji sportskih vozača prvoplasirani je bio Radoslav Jović, a u drugoj Mile Rabrinović iz Fokus auta.

Cilj ovog tradicionalnog novinarskog hepeninga bio je popularizacija saobraćajno-tehničke kulture, poznavanje saobraćajnih propisa i organizovano druženje novinara-automobilista.