54. Međunarodni salon automobila

Najveći auto-moto hepening u ovom trenutku u svetu – 54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala, skutera, kvadova i opreme Motopassion – prilika je da i posetioci i stručna javnost učestvuju u raznim formama izbora, vrednovanja i rangiranja.

Nakon što je već prvog dana sajma “Automobilom godine 2019” proglašen fantastični “Peugeot 508”, u ponedeljak, 25. marta, u 17 časova, u grandioznoj hali 1 Beogradskog sajma, posetioce i izlagače očekuje za mnoge možda i najatraktivniji i najvažniji “sporedni” sajamski događaj – “Izbor za miss 54. MSA i 13. Motopassion”. Biraju se najlepše hostese među destinama najlepših koje dodatno ukrašavaju izložene automobile i motocikle.

miss

U utorak, 25. marta, u 18 časova, Automobilski forum, udruženje automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma, dodeljuje tradicionalne i raznovrsne nagrade najuspešnijima i najboljima u različitim oblastima auto-moto industrije (ličnostima, privrednim i tržišnima uspesima, automobilima, motociklima).

Sreda, 27. mart, posvećena je proglašenju “Automobila sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu” i dodeli nagrade stručnog žirija – Eko Auto 2019. u Srbiji. Ove godine u konkurenciji je 12 automobila iz ovogodišnje produkcije (BMW 3 Series, Citroen C4 Cactus, Ford Focus, Honda CR-V, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Class, Opel Combo, Peugeot 508, SEAT Arona, Suzuki Jimny, Toyota Corolla i Volvo S60). Svečanost proglašenja počinje u 10.30 h

Ženska TV - medijski sponzor
U četvrtak, 28. marta, у 13 časova, stručni žiri Beogradskog sajma dodeliće priznanja “Grand Prix” najuspešnijim učesnicima u kategorijama putnički automobili, laka privredna vozila i prateća industrija.

Četvrtak je istovremeno i Family Day, porodični dan, namenjen porodičnim posetama, kada ulaznica za celu porodicu (deca do 16 godina starosti u pratnji roditelja), košta ukupno 800 dinara. Istog dana.

U subotu, 30. marta, od 10 do 13 časova, posetioci će moći da se opredeljuju za najsnažniji retro-utisak na Međunarodnoj smotri i paradi oldtajmera “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”, u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd.