Kamion srpske vojske iz Prvog svetskog rata

Tradicionalna Međunarodna smotra i parada oldtajmera – „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“, održava se i ove godine u okviru DDOR BG Car SHOW o6. U organizaciji Oldtajmer kluba „Beograd“ i AMK Diplomat Classic, na otvorenom prostoru Beogradskog sajma u subotu, 24. marta od 9 do 12 časova vlasnici starih automobila predstavljaju više od 20 modela. Prema rečima organizatora, vremenski uslovi su razlog za relativno mali broj izloženih oldtajmera, što nije iznenađujuće, jer sneg i so na putevima mogu značajno da ih oštete.

Neodoljivi šarm oldtajmera

I nakon završetka ove smotre, tokom čitavog Sajma automobila, ljubitelji oldtajmera moći će da uživaju u nekim modelima starih automobila. Na štandu Oldtajmer kluba „Beograd“ ove godine izložen je kamion iz Prvog svetskog rata. Ima istorijski značaj jer ga je srpska vojska vozila u proboju Solunskog fronta i star je 100 godina.

Pored toga, na štandu Oldtajmer kluba „Beograd“ nalaze se i dva najstarija registrovana oldtajmera iz dvadesetih godina prošlog veka – Ford i Mercedes. Posetite Sajam automobila i pogledajte o kojim modelima je reč.