Prateći program Sajma tehnike i danas, u utorak 22. maja, obiluje dešavanjima koja posetiocima treba da oduzmu dah, otvore nove vidike ili informišu o novostima u oblasti tehnike i tehnologije.

Tako već od 10.30 do 11.30 časova kompanija Cad Cam Data organizuje stručno-poslovnu sesiju sa temom „Jedinstvena digitalna poslovna platforma 3D Experience – softversko rešenje Delmia Ortems“. Cilj je da se efikasno planira, simulira, organizuje i optimizuje proizvodnja kako bi se ispunili kvalitet, rokovi, cena  i eliminisali gubici? Skup se održava u Svečanoj sali upravne zgrade.

A od 11.00 do 14.00 časova, u sali hale 2C, Strojmashservis iz Moskve predstavlja mogućnosti saradnje u oblasti mašinogradnje sa pouzdanim partnerom u Rusiji.

Od 12.00-14.00 časova, takođe u Svečanoj sali upravne zgrade, RLS Merilna iz Slovenije predstavlja rešenja na liniji „Industrija 4.0 Slovenija-Srbija“.

Za 12 časova, i to u hali 2, nivo C, Beogradskog sajma, planiran je jedan od najzanimljivijih tehničko-tehnoloških hepeninga na Sajmu tehnike. Tada će na specijalno postavljenom poligonu dronovima upravljati dvojica popularnih glumaca – Bojan Perić i Stefan Buzurović. Najavljeno je i da će se zvezdama serija „Vojna akademija“ i „Istine i laži“ pridružiti kolege, među kojima i Peđa Damnjanović, Dimitrije Ilić i Ivan Zablaćanski, pa će se ceo događaj pretvoriti u zabavno glumačko nadmetanje. Zainteresovani, inače, sa dronovima mogu da se druže svakog dana trajanja sajma, od 10 do 18 časova.

Od 15.00 do 17.00 časova, u sali hale 2C Beogradskog sajma, Inovacioni centar Mašinskog fakulteta u Beogradu, zajedno sa Tehimpulsom iz Temišvara, partnerom iz Evropske mreže preduzetništva, organizuje B2B susrete srpskih i rumunskih malih i srednjih preduzeća. Događaj je otvoren za poslovne i istraživačke centre iz sektora metalne industrije – zavarivanja, obrade metala i proizvodnje različitih vrsta metalnih uređaja i opreme za mašinu i biotehnološku industriju.

Povodom 60. godišnjice početka emitovanja eksperimentalnog programa TV Beograd, i to sa Beogradskog sajma, RTS je pripremio obiman i izuzetan program. U improvizovanom studiju prvog TV Dnevnika posetioci će u ulozi spikera moći pred kamerom da čitaju tekstove o televizijskom programu, tehnici i raznim zanimljivostima iz dnevnih novina i nedeljnika iz najranijih godina rada Televizije Beograd. I Radio se predstavlja sa desetak manjih i većih uređaja iz ranih godina, a u improvizovanom studiju poznati novinari i voditelji programa Radio Beograd 2 razgovaraće sa posetiocima i snimati te razgovore koji će moći da se slušaju odloženo… Posetioci će moći da čuju originalne snimljene efekte, da slušaju legendarne radio-drame sa originalnih magnetofonskih traka, da pogledaju omote ploča koje su izmenile istoriju odnosa radija i muzike, ali i da se okušaju kao glumci u kreiranju radio-drame ili kao voditelji kultne emisije „Tup-tup“.

TV Studio će u utorak, 22. maja, raditi od 15 do 17 časova, a Studio RB 2 od 14 do 18 časova. Za utorak je, u 12 časova, planirana i medijska tura sa vodičima (srpski i engleski), od hale 3 do TV studija koji je i posle 60 godina aktivan. I RTS Planeta predstavlja multimedijalnu platformu i mogućnost biranja programskog sadržaja na njoj u utorak od 16 do 18 h. Sve to i ne samo to dešava se u hali 3 Beogradskog sajma.