„Najbolji automobil godine“ za 2018. godinu, i to u četiri kategorije, u izboru specijalizovanog trinaestočlanog žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije, biće svečano proglašen i predstavljen posetiocima sajma DDOR BG Car Show 06 u petak, u 10:30, na izložbenom prostoru ove asocijacije u hali 1 Beogradskog sajma.

Nakon tri zvanična test dana koji su održani u Vršcu, i brojnih dodatnih test vožnji, žiri Asocijacije automobilskih novinara ocenjivao je 15 najvažnijih karakteristika kod čak 24 modela automobila.

Najbolji automobili u Srbiji odabrani su u četiri kategorije.

Najbolji automobil godine za 2018. - Volkswagen Polo

U kategoriji do 15.000 evra „automobil godine“ је Volkswagen Polo, drugoplasirana je Dacia Duster, a treće mesto osvojio je Opel Crossland X.

Najbolji automobil godine za 2018. - Mercedes S

U kategoriji preko 15.000 evra ubedljivu pobedu i titulu „automobila godine“ odneo je Mercedes-Benz S-klase, na drugom mestu je Opel Insignia, а na treće mesto plasirao se Nissan X-Trail.

Najbolji automobil godine za 2018. - Volvo XC60

U kategoriji SUV/Crossover titulu je poneo Volvo XC60, drugo mesto zauzeo je Alfa Romeo Stelvio, a treće mesto odneo je Nissan X-Trail.

Najbolji automobil godine za 2018. - Opel Crossland X

U četvrtoj, Best Buy klasi („Najbolja kupovina“) pobednik је Opel Crossland X, druga je Dacia Duster, a treće mesto osvojila je Ford Fiesta.

Svi pobednici po klasama i nosioci titula „Automobil godine 2018“ biće izloženi na štandu Asocijacije automobilskih novinara Srbije u hali 1.