Međunarodni klub žena (IWC) u nedelju, 3. decembra organizuje 16. Dobrotvorni diplomatski bazar. U hali 2 na Beogradskom sajmu svoje autentične proizvode predstaviće izlagači iz više od 40 zemalja, među kojima su brojne ambasade i međunarodne organizacije. Pored prodaje suvenira, prehrambenih i proizvoda sa jasnim obeležjima zemalja iz kojih dolaze, ovu manifestaciju svake godine upotpunjuje i kulturno-umetnički program i predstavljanje muzike i folklora zemalja učesnica. Svoj štand imaće i Srbija.

Jedan od segmenata Dobrotvornog diplomatskog bazara biće, već uobičajeno, dečji kutak, u kome će se zabavljati najmlađi, a i ove godine biće organizovana prodaja polovnih knjiga, pekara, lutrija…

Sav prihod sa Božićnog bazara namenjen je najugroženijem stanovništvu u Srbiji. Još nije odlučeno da li će novac ove godine biti doniran starim licima, deci, osobama sa posebnim potrebama, žrtvama porodičnog nasilja…, ali će svakako biti u funkciji ekonomskog osnaživanja ugroženih grupa i inkluzivnog obrazovanja.

Božićni bazar održava se u nedelju, 3. decembra u hali 2 Beogradskog sajma, a traje od 10 do 16 časova.