Naučnoistraživačke i inovacione organizacije i ove godine mogu da učestvuju na Sajmu tehnike pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prijave za učešće na 61. Sajmu tehnike traju do 24. aprila u podne, a pravo učešća imaju naučnoistraživačke i inovacione organizacije koje Ministarstvo finansira. Prijavljivanje je sasvim jednostavno – popunjavanjem elektronskog obrasca.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća se održava od 1937. godine i, kako organizatori navode, značajan je posrednik na tržištu, što može biti dragoceno za domaće istraživačke i inovacione projekte. Pod sloganom „Tempo budućnosti“, ovogodišnja manifestacija se održava od 15. do 19. maja na Beogradskom sajmu.

Ključni cilj ovogodišnjeg učešća Ministarstva na Sajmu tehnike je predstavljanje institucija koje je kroz projekte tehnološkog razvoja, osnovnih i interdisciplinarnih istraživanja Ministarstvo finansiralo u prethodnom projektnom ciklusu.

Ministarstvo, kao i ranijih godina, za izabrane izlagače obezbeđuje osnovne uslove za učešće na Sajmu, što podrazumeva štand odgovarajuće kvadrature sa osnovnom opremom. Tokom Sajma, Ministarstvo će organizovati različite događaje, promocije i prezentacije.

E-mail sajamtehnike@cpn.rs je adresa na koju zainteresovane organizacije mogu da upute sva dodatna pitanja.