Pod zajedničkim nazivom Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava i sloganom “Obrazovana Srbija – uspešna Srbija”,  na Beogradskom sajmu otvorene su dve manifestacije – 9. Sajam obrazovanja Zvonce i 47. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu Učila. U istom terminu – do 30. oktobra, održavaju se i tradicionalni Međunarodni beogradski sajmam knjiga i 2. Sajam informisanja, komunikacija i marketinga – Media market.

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, tradicionalnog pokrovitelja, sajmove je proglasio otvorenim Mladen Šarčević, resorni ministar. On je pozvao decu i roditelje da obiđu Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, da pogledaju ponudu škola i fakulteta. U okviru pratećeg programa izlagači će se podrobnije baviti različitim temama vezanim za obrazovanje i edukaciju, a aktivni učesnici Sajma biće i različite učeničke i studentske organizacije. Ministar je naglasio da je ove godine akcenat stavljen na dualno obrazovanje, jer ono predstavlja pripremu dece i omladine za zapošljavanje.

Ceremoniju svečanog otvaranja svojim mini programom uveličali su Zoja i Grigirije, učenici prve beogradske Škole za pop i rok muziku Master Blaster.

Organizovanjem ovih manifestacija Beogradski sajam, kao društveno odgovorna kompanija, promoviše znanje i stvaralaštvo i pruža svoj doprinos razvoju kulture i obrazovanja. Izlagači će na Sajmu mladim ljudima predočiti kako da izaberu odgovarajući fakultet, predstaviće sličnosti i razlike između stranih i domaćih, privatnih i državnih fakulteta. Ponudiće podrobne informacije o stipendijama, master studijama, usklađivanju školovanja sa zahtevima svetskog tržišta, inoviranju nastavnih sredstava i njihovom uticaju na koncepte obrazovanja.