Drugi dan tribinskog programa na Beogradskom sajmu počeo je u 13 časova tribinom posvećenom Borislavu Pekiću.

Na temu „A ko je pojeo skakavce? – devedeset godina od rođenja Borislava Pekića“ govorili su Gojko Božović, Nebojša Bradić, Slobodan Vladušić i moderator Vladan Bajčeta.

Potom su „Pronađene u prevodu“ o prevodilaštvu i piscima, jeziku i svemu što se nalazi „između redova“ diskutovale Silvija Monros i Ana Ristović.

Treća tribina „Periodizacija savremene srpske književnosti“ načela je temu domaće književne produkcije i šta je, koliko i zašto tiražno, ili pak nije. Učestvovali su Gojko Božović i Igor Perišić.

Poslednja za ovu godinu sajamska tribina bio je razgovor o pola milenijuma manastira Šišatovac, u pedeset minuta. Govorili su Nataša Polovina i Srđan Orsić.

Sve tribine poklonici knjiga i književnosti mogli su direktno pratiti na zvaničnoj fejsbuk stranici Beogradskog sajma knjiga, a uskoro će biti dostupne i na YouTube kanalu. Bilo je prisutno nekoliko hiljada gledalaca i, iako ovo nije i ne može biti zamena manifestaciji poput Sajma knjiga, ipak je pravim ljubiteljima knjige upriličen dvodnevni otklon od distance u kojoj živimo.