Tradicionalna manifestacija koja prati auto-moto hepeninge Beogradskog sajma, ovog puta DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion, međunarodna smotra i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“, održana je 24. marta na platou ispred upravne zgrade.

Zbog inoviranog koncepta predstavljanja oldtajmera, na otvorenom prostoru predstavilo se oko 40 modela starijih godišta, ali još uvek u sećanju mlađih generacija vozača, poput raznih varijanti i godišta „fića“ (čak osam vozila), „folksvagen-buba“, „dijana“, „spačeka“, jednog „citroena-ajkule“, čak i “juga” ili „renoa 4“… napravljenih pretežno između pedesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Petnaestak oldtajmera u pravom smislu te reči ovog puta je smešteno u Hali 2, u formatu izložbe koja u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd traje za sve vreme ove manifestacije. Među njima se našao i jedan „maksvel“ iz 1913 (preteča „krajslera“), prvi put u Beogradu i jedan od svetskih rariteta. Izložen je i kamion „pakard model e“ iz 1915, koji je srpska vojska koristila tokom proboja Solunskog fronta.

U ovom segmentu dodatnu pažnju posetilaca privukli su i kabriolet „AC cobra“, „oldsmobil cutlass“, „buick special“, „chrysler new yorker“, „volvo 544“ i još desetak modela iz perioda između dva svetska rata i neposredno posle Drugog svetskog rata.

SERVISNE INFORMACIJE

Sajmovi automobila i motocikala na Beogradskom sajmu traju sve do 27. marta. Do 26. marta radno vreme je od 10 do 20 časova, a 27. marta od 10 do 19 časova.

Cena pojedinačne ulaznice 500 dinara, grupne 400, za organizovane posete studenata i đaka 300 dinara. Cena parkinga za automobile u krugu Sajma je 150 din/h.