Na 53. Međunarodnom salonu automobila japanski proizvođač je premijerno izložio novi “civic”, u hečbek i sedan varijanti. Srpska publika ima mogućnost i da prvi put u Beogradu vidi Hondin sportski hibridni superautomobil NSX.

Novi “civic” hečbek u potpunosti je redizajniran i iznova projektovan automobil. Deseta generacija ovog Hondinog modela čak je 130 mm duža, 30 mm šira i 20 mm niža od prethodnog modela, a proizvođač tvrdi da je, zahvaljujući lakšoj mehaničkoj platformi uspeo da smanji masu vozila uz povećanje krutosti i smanjenje uvijanja u vožnji. Zapremina prtljažnika ostala je na starom nivou i iznosi 478 l u osnovnoj konfiguraciji sa uspravljenim zadnjim naslonima.

Novi “civic” stiže sa dva nova V-TEC turbo benzinska agregata – sa zapreminom od 1.0 litra (129 ks i 200 Nm) i sa 1.5 litara (182 ks i 260 Nm).

U skladu sa Hondinom filozofijom „Bezbednost za svakoga“, paket pasivnih i aktivnih bezbednosnih sistema HONDA SENSING implementiran je u svim paketima opreme novog modela.

Na Beogradskom sajmu izložen je i novi “civic sedan”. Za razliku od modela sa 5 vrata, koji se proizvodi u Velikoj Britaniji, limuzinska verzija izrađuje se u Turskoj.

Najveća zvezda Hondinog štanda je model NSX, tehnološki najnapredniji automobil iz Hondine game vozila, kreiran sa ciljem da pruži potpuno novi sportski doživljaj. Superautomobil za pogon koristi hibridni sistem sa V6 bi-turbo benzincem zapremine 3.5 litara sa 507 ks, koji je uparen sa tri električna agregata, pri čemu ukupna snaga hibridnog sistema iznosi 581 ks dok maksimalan obrtni moment dostiže 686 Nm.

Pored ove tri premijere “na 4 točka”, Honda na Motopassion-u prvi put u Srbiji izlaže “X adventure maksi skuter”.