Međunarodni salon automobila, najreprezentativniji i najstariji regionalni događaj u automobilskoj industriji, održava se na Beogradskom sajmu od 24. marta do 2. aprila 2017. godine.
Gotovo celokupan raspoloživi izložbeni prostor Beogradskog sajma biće premali da prihvati preko 400 najavljenih izlagača, proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera svih automobilskih brendova, iz tridesetak zemalja sveta, koji posluju na našem tržištu.
Pod sloganom “Godine prolaze strast ne prestaje”, posetiocima će biti predstavljena kompletna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, autombilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, najraznovrsnija moguća paleta performansi, dizajnerskih i tehničko-tehnoloških inovativnih rešenja, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći u izboru i kupovini novog vozila.
Pored premium ekskluziva i novih modela, koje posetioci iščekuju s najvećim nestrpljenjem, i ovog puta će počasno mesto pripasti modelima sa alternativnim pogonskim rešenjima i primenjenim najnovijim tehnologijama. Tako su, na primer, uz akcenat na izuzetnom napretku u sektoru električnih motora, iz BMW-a najavili predstavljanje čak dva svoja takva modela, “i3” i “i8”.
Već po tradiciji, najekskluzivniji deo ovog svetskog automobilskog hepeninga iz kalendara OICA pripada premijerama, pogotovo onima iz premium segmenta. S obzirom na to da se neposredno pred početak Beogradskog salona automobila završava onaj legendarni Ženevski, te da se i prve svetske postpremijere očekuju upravo na Beogradskom sajmu, sva moguća iznenađenja su više nego – očekivana. U takvom svetlu, velikim sajamskim izlagačima će se, pored ostalih, ove godine prvi put priključiti i novi uvoznik – kompanija “Britiš motors”, sa prestižnim “Jaguarovim” i “Rendž roverovim” programom.
Strateški partneri Beogradskog sajma u realizaciji ovog projekta su Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i generalni sponzor Кompanija DDOR, koji ulažu izuzetne napore da ljubitelji automobila i ovog proleća budu svedoci još jednog čudesnog sajamskog događaja.
Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme “Motopassion”, ove godine se održava 11. put, u istom terminu sa Salonom automobila. Pored najbogatije ponude motocikala sa svih svetskih meridijana, uključujući brojne premijere i nove modele, kvadove odnosno ATV vozila, skutere i opremu za vozila i vozače, posetiocima će ponuditi i svojevrstan ekskluzivni bonus – znatno širi izbor proizvođača bicikala i neuporedivo veći i izdvojen izložbeni prostor (hale 7, 8 i 9), koji odgovara povećanom interesovanju i izlagača i posetilaca.
Da bi sajamski ugođaj bio potpun, posetioce ali i onaj stručniji deo gostiju i javnosti očekuje i izuzetno širok spektar dodatnih informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja. Izbor “automobila godine” u različitim kategorijama, “eko automobila“, “izbor za miss”, “Family day” i druge manifestacije samo su deo tradicionalno veoma posećenih sajamskih dešavanja i zadovoljstava.