Fondacija Novak Đoković, nevladina i neprofitna organizacija humanitarnog karaktera, bavi se poboljšanjem uslova ranog obrazovanja i razvoja dece u Srbiji. Na ovogodišnjem Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava predstaviće svoj rad i aktivnosti obrazovno-vaspitnim ustanovama, predstavnicima ministarstava i lokalnih samouprava koji se bave obrazovanjem, učenicima, studentima i širokoj javnosti.

Fondacija želi posebno da predstavi aktuelni Konkurs za proširenje kapaciteta predškolskog obrazovanja i da pozove sve zainteresovane ustanove da se prijave.

Na štandu Fondacije, u hali 2, posetioci će imati priliku da razgovaraju sa članovima tima Fondacije, pogledaju neki od filmova i informišu se o radu Fondacije. Za posetioce će biti organizovan i kratak kviz znanja, preko koga će upoznati aktivnosti, a mogu da osvoje i nagrade.

U skladu sa misijom Fondacije, za najmlađe posetioce u posebnom kutku biće organizovane kreativne radionice (crtanje, bojenje, kolaž, plastelin…), koje podstiču razvoj mašte i socijalnih veština.

Smiljana Grujić, psiholog i jedan od voditelja programa „Podrška, ne perfekcija“, održaće u subotu, 28. oktobra u 12 časova predavanje posvećeno sadašnjim i budućim roditeljima i starateljima o metodama i alatima za prevazilaženje teškoća prilikom odgajanja dece, ali i o pružanju adekvatne podrške za ostvarenje njihovih potencijala.