Prvi Games.Con festival počinje danas, 25. novembra na Beogradskom sajmu i traje do nedelje, 27. novembra. Games.con okuplja najbolje domaće predstavnike u esportsu – takmičare, ali i ostale poklonike ove vrste zabave – gejmere, jutjubere, kosplejere i sve ostale ljubitelje modernih vidova zabave. Organizator Festivala, koji se održava u hali 2, je Digital&Entertainment Festivals d.o.o.

Radno vreme manifestacije je od 10 do 19 časova. Jednodnevna ulaznica košta 300 dinara, a trodnevna – ulaznica za sve dane, staje 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po satu.

Games.Con je manifestacija namenjena posetiocima zainteresovanim za popularnu gejming i strip kulturu. Ideja Games.Con-a je da na jednom mestu objedini turnire u najpopularnijim igrama, online i e-gaming, board i card gaming, kao i sajmove stripa i fandomove fantasy franšize. U okviru pratećeg programa Festivala nastupiće najpoznatiji gameplay Youtuberi, kao i druge teenage zvezde pop kulture.
Učesnici će se takmičiti u trenutno najpopularnijim kompjuterskim igrama kao što su League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone i naravno World of Tanks, koji u Srbiji ima zavidan broj igrača.

Za one koji pored tastature i miša vole da koriste i kontrolere, moći će da pokažu svoje umeće u PlayStation 4 turnirima – PES 2016, FIFA 2016, NBA 2k16, Mortal Kombat i Tekken. Poseban akcenat u domaćoj sferi kompjuterske zabave biće stavljen na naše najpopularnije zvezde YouTube-a, čije doživljaje u svetu kompjuterskih igara prate stotine hiljada obožavalaca.

Svoja borilišta imaće i ljubitelji društvenih i kartaških igara, kao i generali minijaturnih metalnih armija iz Warhammer univerzuma.

Od večno stresnih Monopola i “Rizika” do spektakularnih duela u Magic: The Gathering i Yu Gi Oh, takmičari će svima pokazati zašto takozvane tabletop zanimacije u svetu zavređuju podjednaku pažnju kao i njihovi online potomci.

Osim programa na glavnoj bini i gejming stejdžu i KlanRuR, biće organizovan i niz turnira na RUR areni i to u igrama CS GO, DOTA 2, FIFA 16, FIFA 17, Overwatch, Rocket League, Street Fighter V, Mortal Kombat XL, Tekken Tag 2, Warthunder, Warcraft 3, Paladins, Heroes of the Storm.

RUR će na svom štandu tokom čitavog Festivala organizovati i program sa retro konzolama, face paintom, VR i tradicionalno Guitar Hero. I B92.net/esports će imati svoj štand na kome će zainteresovani posetioci moći da se informišu o svim satnicama i rezultatima turnira, ali i da se malo odmore i poigraju.

Games.Con će, praktično, predstavljati „glavni štab“ na domaćoj gejming sceni, koja je poslednjih nekoliko godina pokazala izuzetan potencijal na najvećim evropskim i svetskim turnirima.