Od osnivanja 2005. godine EKOTRAKA BP DOO nudi korisnicima proizvode koji su novi na ovdašnjem tržištu i neposrednom okruženju, veoma su praktični i korisni za kraj procesa proizvodnje, tj. za pouzdano pakovanje i zaštitu od mehaničkih oštećenja tokom transporta.

Da se tržištu Srbije ponude novi proizvodi koji efikasno štite robu od oštećenja tokom skladištenja i transporta, došlo se posle preliminarnog istraživanja načina distribucije finalnih proizvoda do krajnjih korisnika i potrošača, uvida u evropske trendove u oblasti pakovanja, transporta i ekologije te shvatanja potrebe da je neophodna alternativa ustaljenom načinu distribucije.

U vezi sa ekološkim proizvodima podobnim jer se jednostavno recikliraju nakon upotrebe, postepeno je proširivana referentna lista korisnika u prehrambenoj industriji, farmaceutskoj, industriji mesa, industriji nameštaja, hemijskoj industriji, a i ostvarena je poslovna saradnja sa renomiranim evropskim firmama i povećavana ponuda savremenih ekoloških proizvoda.

Ekotraka BP

Karakteristični proizvodi u ovom kontekstu su: Papirna lepljiva eko-traka za zatvaranje kartonske ambalaže u procesu pakovanja; Dispenzeri za apliciranje papirnih eko-traka; Papirni vazdušni jastuci tipa Flex Eco, Flex, Re-use, Heavy, za obezbeđivanje robe u transportu od mehaničkih oštećenja;

Desi Pak, Container Dri II – absorberi (upijači) vlage, indikatori vlage, za obezbeđivanje robe od štetnog dejstva vlage; Anti-slip papir – zaštita od proklizavanja kutija ili džakova na paleti, za dodatnu stabilnost paletizirane robe, povećan broj redova na paleti uz dodatnu stabilnost; Grip Fix lepak i Bag Fix uređaj za apliciranje lepka, za stabilizaciju (učvršćivanje vreća, kartonskih kutija na paleti); Kartonski ugaonici, L-profili za zaštitu ivica od oštećenja; Kartonska mreža za ispunu; Kartonske ploče sa saćastim jezgrom; VCI folija (papir) za zaštitu metalnih delova od korozije…

Radi se radi o novim proizvodima na tržištu Srbije, ekološki podobnim, jednostavnim za recikliranje nakon upotrebe, veoma praktičnim i korisnim za kraj procesa proizvodnje tj. pouzdano pakovanje i zaštitu od oštećenja tokom skladištenja, utovara, transporta i istovara robe kod krajnjeg korisnika.