ekoauto

Međunarodni salon automobila po šesti put zaredom bio je prilika i za proglašenje automobila sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu – EKO automobila 2017. godine u Srbiji. Ove godine to je „citroen C3 1.6 HDi“. Drugo mesto pripalo je Mercedes-Benzovom modelu „E350e“, a treće Renoovom modelu „megane sedan energy dCi 110“.

Stručni žiri za izbor „EKO automobila godine“ odlučivao je po strogo utvrđenim, unapred poznatim kriterijumima, metodologiji ocenjivanja i proračuna, a bio je sastavljen od predstavnika Metro-marketa, Privredne komore Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine, AMSS – Centra za motorna vozila i Agencije za energetiku.

ekoauto

Ideja ove akcije je da se izborom automobila sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu promoviše etičko ponašanje svih učesnika u saobraćaju i podiže svest o potrebi za očuvanjem prirodnih resursa, zaštitom životne sredine i korporativnom odgovornošću.

Žiri je posebno priznanje dodelio Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ za uvođenje električnih autobusa i prve linije električnih autobusa u Evropi.

ekoauto