Domaćin Grafime 2022. IGEPA GROUP vodeći je specijalizovani evropski distributer papira sa preko 50.000 klijenata u 25 zemalja širom sveta, na preko 75 lokacija.

Sa 3.500 zaposlenih i prometom od preko 1,8 miliona tona papira, grupacija ostvaruje ukupni godišnji promet od preko dve milijarde evra. Mreža poslovnih partnera uključuje sve značajne proizvođače i korisnike papira, medija i mašina za vizuelnu komunikaciju

Godine 2007, stupanjem domaće firme Cartacell pod okrilje Igepa Group, osnovana je Igepa Cartacell d.o.o., koja je u kratkom periodu uspela da se pozicionira u sam vrh domaćih uvoznika i trgovaca papirom. Pored kancelarije u Beogradu, kompanija ima i kancelariju i magacin u Novom Sadu, a svaki kupac je siguran da će pored garantovanog kvaliteta Igepinih brendova dobiti i najbolje uslove, počev od cene pa do isporuke na željenu adresu.

Kompaniju Igepa Cartacell odlikuje širok dijapazon proizvoda, kao što su grafički i ambalažni papiri i kartoni, materijali za vizualnu komunikaciju i oglašavanje, ali i mašine za digitalnu štampu velikih formata.

U kompanijskom Paper & Print portfoliju, koji podrazumeva ceo asortiman proizvoda namenjen za štampanu komunikaciju, posebno za štamparije, izdavače i agencije, nalaze se premazani, nepremazani i samolepljivi papiri, papiri za digitalnu lasersku štampu, NCR – samokopirajući papiri, voluminozni nepremazani papiri, dizajn papiri i koverte, polufini papiri, lepenka, kartoni…

U Viscom asortimanu, koji zadovoljava sve potrebe klijenata u sektorima vizuelne komunikacije, kao što su reklamna tehnologija i hardver za oglašivače, prodavnice ili štandove, nalaze se različiti materijali (folije za print, papiri, pločasti materijali, filmovi, folije za car wrapping, tekstili, displej sistemi, laminacije…), mašine (printeri, kateri, laseri i graverice), boje, polovne mašine…

U delu Office & Packaging prodajnog asortimana prednjači fotokopirni kancelarijski papir vodećih svetskih proizvođača.

KAD POČNE „IGEPA“ I ZAVRŠI

Na Grafimi 2022. domaćin manifestacije kompanija Igepa Cartacell izlaže nekoliko grafičkih hardverskih aduta bez kojih je svaki posao u vezi sa reklamnim tehnologijama i hardverom gotovo nezamisliv.

HANDTOP 3200UV

Handtop HT3200UV je vrsta hibridnog UV štampača visoke brzine i visoke preciznosti, specijalno dizajniranog za mala i srednja preduzeća za preradu kako bi ispunio njihove multifunkcionalne zahteve.

Opremljen Ricoh GEN5/Kiocera KJ4A piezoelektričnim glavama za štampanje u sivim skalama, štampač HT3200UV HR8 može štampati velikom brzinom i sa visokom preciznošću u 4-8 boja od 1200*1200 DPI. Brzina štampanja nacrta do 100 m2/h, uravnotežila je potrebe brzine i kvaliteta izlaza. Pored toga, opcioni režim belog mastila i režim lakiranja takođe osvetljavaju višenamensku funkciju HT3200UV.

ROLAND LEC2-640

Napravljeni da proizvode jedinstvene otiske sa dodatnim stilom i efektom, štampači/rezači serije VersaUV LEC2 na drugom su nivou kvaliteta mašine. Sve-u-jednom mašine za štampanje, sečenje i utiskivanje dizajnirane su za dobavljače znakova i grafike koji žele da proizvode vrhunske proizvode za svoje klijente.

Vrhunski kvalitet obezbeđen je preciznim postavljanjem tačaka, naprednom tehnologijom glave i novim opcijama narandžastog i crvenog ECO-UV (EUV5) mastila, što nudi najviši kvalitet otiska sa ultraživim rezultatima boja i preciznim podudaranjem boja brenda.

Specijalni efekti ističu detalje, pojačavaju osećaj teksture i kreiraju simulirano utiskivanje sa vidljivim i opipljivim naglaskom.

Integrisano sečenje omogućuje da se naprave primerni prototipovi u jednoj operaciji i precizno iseku složene nalepnice i etikete.

PROMAC CB03II-2516

CB03II serija je inteligentno rešenje za flatbed sečenje za industriju reklama i ambalaže. Flatbed mašina serije CB03II primenljiva je na digitalne fotografije, identifikacione znakove, rekvizite, police za izlaganje, sečenje u posebnom obliku itd. Materijali za sečenje uključuju sve vrste valovitog papira, sivog kartona, KT ploče, PVC ekspanzione ploče, saće za med ploča, lagani tobogan, PP gume, nalepnice za automobile, tkanine za zastavu, EPE penu…

ROLAND LEF2-200

Sa optimizovanom lakoćom i efikasnošću, ovaj uređaj može da štampa direktno na proizvode, poklone, keramiku i bezbroj drugih popularnih proizvoda. U mogućnosti je da „izvede“ jedinstvene, poželjne i visokoprofitabilne prilagođene artikle pomoću VersaUV LEF2-200 ravnog UV štampača, koji nudi briljantne rezultate u boji, realistične teksture i elegantne efekte reljefa.

PROMAC LST03

Originalni dizajn, integrisan sa alatom za sečenje, alatom za naboranje, olovkom za crtanje i CCD sistemom registracije – Promac LST03 serija digitalno iseca etikete bilo kog oblika, preklopne kartone bilo koje strukture direktno iz originalnog dizajna. Ova mašina dizajnirana je za kratkoročnu proizvodnju na zahtev. LST03 serija je visokoautomatizovana funkcijom prepoznavanja QR koda za automatsko preuzimanje datoteke za sečenje. U zavisnosti od složenosti oblika, potrebno je samo 15-70 sekundi da se završi A3-B2 list.

Navigator bez premca

U vezi sa svojim sektorom Office & Packaging prodajnog asortimana, u kojem prednjači fotokopirni kancelarijski papir vodećih svetskih proizvođača, Igepa Cartacell s ponosom ističe da je ekskluzivni regionalni distributer portugalske kompanije „Navigator“, jednog od vodećih igrača na međunarodnom tržištu celuloze i papira (integrisani proizvođač šuma, čiji su krajnji proizvodi celuloza, papir, toalet papir i bioenergija).

Kancelarijski papir ovog proizvođača znatno ređe se zaglavljuje, što znači nižu cenu po odštampanom dokumentu; pruža odličan kvalitet štampe na inkjetu zahvaljujući pametnijem upijanju mastila; apsolutno je iskoristiv za sve štampače i kopir mašine i za sve vrste dokumenta; odlikuje se ekstraglatkom površinom, čime se produžava životni vek kancelarijske opreme uz smanjenje potrošnje tonera; primenjena je „UHD Formula“, specijalna površinska obrada koja održava pigment boje blizu površine obezbeđujući živu i visoku definiciju kontrasta i brzo sušenje, pa otisci ultra visoke rezolucije na inkjetu izgledaju stvarnije; „Navigator“ je u proseku za 1/3 glatkiji od većine kancelarijskih papira, što znači i manju potrošnju tonera/mastila i smanjenu abrazivnost, a to rezultira manjim oštećenjem štampača i dužim životnim vekom kancelarijske opreme.