Na 58. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji se od 8. do 13. novembra 2022. godine održava na Beogradskom sajmu, žiri Beogradskog sajma doneo je odluku o dodeli priznanja proizvođačima, izlagačima i pojedincima u više kategorija.

Za najuspešnije izlagače na Sajmu, one koji su ponudili najbolja, najkvalitetnija i najinovativnija rešenja, predviđena je nagrada “Zlatni ključ”. Nagrada “Sajamski ključ” namenjena je učesnicima koji su dali izrazit doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i za ukupan sajamski nastup.

– Nagrada “Zlatni ključ” u kategoriji Nameštaj za stanovanje dodeljena je proizvođaču NUNC za proizvod “Studio Lav”.

U ovoj kategoriji Nominacija je dodeljena firmi SOFA SOFA za proizvod “Dragees” proizvođača Calia Italia.

– “Zlatni ključ” u kategoriji Nameštaj za opremanje objekata dodeljen je proizvođaču MOKU za proizvod “Marina dining chair”, dizajner Lidija Petričević.

Nominacija je u ovoj kategoriji dodeljena generalnom distributeru za Srbiju FURNIX za proizvod “Play & Work sofa” proizvođača Nowy Styl Group.

– U kategoriji Doprinos razvoju dizajna “Zlatni ključ” je dodeljen proizvođaču ZAVAR DESIGN za proizvod “Ugaoni radijator Flexus”, dizajner Zoran Jedrejčić.

Zlatni ključ” u kategoriji Najbolji mladi dizajner dobio je FILUM – work station za projekat “Radno-izlagačka stanica / Work exhibition station” autora Katarine Lončarević, Jelene Ruvidić, Natalije Bogdanović i Bojane Pašajlić sa studentima.

Nominacija je u ovoj kategoriji dodeljena VIŠOJ ŠKOLI LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNOSTI za proizvod “Sistem za odlaganje Folder”, autori: student Kristina Vasović, mentor Jugoslava Kljakić Donić.

– Nagrada “Zlatni ključ” je u kategoriji Uređenje enterijera dodeljena proizvođaču BELGRADER za proizvod “Sto Shishmish” autora Luke Stambolića.

U ovoj kategoriji Nominacija je dodeljena firmi “STUDIJO WALLART” za proizvod “Zidna tapeta sa potpisom umetnosti”.

– U kategoriji Inovativne vrste nameštaja “Zlatni ključ” je dodeljen proizvođaču SIMPO za proizvod “Dvoiposed Adel”.

– U kategoriji Posebne vrste nameštaja Nominacija je dodeljena proizvođaču MOBI FURNITURE FACTORY za proizvod “Bračni krevet Sara”.

Nagrade “Sajamski ključ” dobili su:

– MATIS GROUP, Ivanjica, za asortiman izložbenog programa

– JUMIS LUXURY, Kočani, za kompletnu promociju proizvodnog programa

– DIGITEL, Čačak, za inovativna rešenja u industriji nameštaja

Zahvalnicu za kontinuirani nastup na Međunarodnom sajmu nameštaja Beogradski sajam je dodelio kompaniji DRVOPROF – PLUS.

Dodela nagrada predstavlja vrhunac Sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, najznačajnijeg regionalnog događaja u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana. Ova priznanja važna su referenca u kreiranju prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identiteta Srbije i regiona.

Okupljajući ugledne kompanije iz ovog dela Evrope, sajam je i ove godine u fokus stavio nove ideje, premijere, vrhunski dizajn, kao i funkcionalan nameštaj svih vrsta i namena, kompanije potvrđenih vrednosti, ali i dizajnere mlađe generacije, koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu.

Nagrade “Zlatni ključ” i “Sajamski ključ” sve dobitnike i nominacije stavljaju u međunarodni kontekst i izdvajaju kao izuzetne i upečatljive proizvode i stvaraoce u sferi industrije nameštaja.