Kompanija UNIVERSCO DOO, generalni distributer DESCENTE programa za teritoriju Srbije, na Expozimu predstavlja i u svim svojim maloprodajnim objektima širom Srbije nudi, najnovije proizvode ovog svetskog brenda, najsavremenije modele profesionalnih ski jakni, pantalona i ostalog aksesoara.

Descente je ime koje predstavlja sinonim za performanse i izuzetnost. Od nagrađivanog dizajna, do konačnog koncepta, primenjuju se najsavremenije tehnologije i vrhunski kvalitet izrade.

Descente na Expo-Zimu
Descente je osnovan 1935. godine sa sedištem u Osaki, Japan. Ime kompanije dolazi od francuskog izraza za skijaški spust, dok logotip označava tri osnovne skijaške tehnike: spust, karving i slajding. Deset godina kasnije Descente se specijalizovao u proizvodnji sportske opreme, a posle dodatnih deset godina uneo je inovacije u proizvodnji streč ski pantalona, koje su postale apsolutni hit zbog svoje komfornosti. Descente potom nastavlja da razvija i unapređuje svoj dizajn upotrebom patentirane Motion 3D tehnologije, korišćenjem materijala visokih performansi i kvaliteta, i sa posebnom pažnjom usmerenom na detalje.

Tehnologija, dizajn, kvalitet i detalji svakog proizvoda postali su tako suština Descentovih inovacija. Kombinacija Motion 3D fit, sa pametnim, inovativnim tehnologijama, ima za cilj da poveća performanse i omogući da telu mu bude ugodno, toplo, i da pri tom zadrži atraktivan izgled.